Mijn nieuwste werken, voornamelijk gemaakt in een combinatie van acryl, olieverf en conté.

uit 2006 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

I Met a Young Child

2008

Portret van Arwen Molleman. Inspiratie ontleent aan een song van Bob Dylan.

Portret Wim Veldkamp

2008

Samen met twee passies vereeuwigd. Drukpers voor rond-blik-druk en jaguars.

Hitting Ground

2008

Model Henny poseerde voor dit werk.

Stone D

2007

Aanvankelijk was de voorstelling bestemd voor de inzending van Het Begoochelde Hunebed (fototentoonstelling 2007) te Roden. De uitdaging om er ook een geschilderde versie van te maken was groot genoeg om er aan te beginnen. Het model: Decia Wijbrandts-Winnubst, moeder van onze kleindochter Sundi Lisa Kruimel.

Vati Courage 1

2007

In de serie Oerolprenten is dit een beeld uit de voorstelling Vati Courage en Zoon, een variatie op Mutter Courage van Bertold Brecht. Een voorstelling van Meatball en van de Camp. Speelplek achter het Wrakkenmuseum, Oerol juni 2007. Informatie en speeldata: http://www.meatball-vandecamp.nl

Galina Devota

2007

Portret van Galina Cherkasova in een ingetogen setting

Portret Galina

2007

Klein portret van Galina Cherkasova.

The Bear No Name

2007

Portret van kleindochter Sundi Lisa Kruimel met haar beer No Name.

Watching Black Birds

2007

In de serie Human Figures Frozen is dit mijn laatste werk. Model Lauma poseerde voor dit schilderij. De merel trof ik in Kabouterland, de veer op de begraafplaats in Almere waar we mijn vader begroeven op 25 mei 2007. Een laatste (v)eer.

Galina The Fighter

2007

Galina Ryakofskaya, model en klassiek pianiste uit St. Petersburg, poseerde voor dit werk. Het schilderij verbeeldt de ongelijke strijd die zij voert voor naturalisatie. Kracht en verdriet tegenover ambtelijke starheid, ontleent aan dogma's en machtsgevoel.

The Assistant

2007

Mijn eerste voltooide werk in 2007. Gestart in 2006. The Assistant is een weerslag van toewijding, gebaseerd op een ontmoeting in Zundert met Ad Steeman. Echtgenoot en toegewijde assistent van Tonnie Steeman.

Pepper in Paint

2006

Sergeant Pepper is de huisvriend van Corrie en Geert Kampinga. Immer warm en eigenwijs aanwezig.

Watching Freedom

2006

Dit werk had als werktitel Galina 2. Inmiddels voltooid en als titel Watching Freedom meegekregen.

Carnival Kids

2006

Portret van broer en zus in Carnavals-outfit. Het basismateriaal was jeugdfoto's van beiden in carnavalskleding, ruim 20 jaar geleden. Hij een stoere en standvastige, zij de toverfee.

Portret Mevr. Elfrink Schultink

2006

Mevr. Elfrink Schultink uit Hoogeveen. Portret ter beschikking gesteld door Kampinga Interieurs in Hoogeveen tgv LadiesDay 2006.

Watching Ino

2006

Watching Ino, een lid van de groep Human Figures Frozen, ontstond via een ontmoeting op de kunstfair in Lisse, Pinksteren 2006. De ontroerde toeschouwster liet zich meeslepen door de zang van Ino. Achteraf bleek ze een trouwe fan van haar.

Met Magnum

2006

Een nieuw lid binnen de groep 'Human Figures Frozen'. De dierentuin in Emmen levert, naast geweldige inspiratie voor diertekeningen, ook verrassende ontmoetingen op. Deze vrouw met Magnum was er één van.

Eddie Jordens

2006

Portret van jeugdvriend Eddie Jordens, inclusief Puch MV50 bouwjaar 1972. 2005, toertocht Slagharen met liefhebbers van bromfietsclub De Reutel.

Sundi Lisa 'Kruimel'

2006

Portret van kleindochter Sundi (Lisa Wijbrandts). Bijnaam: Kruimel. Op het moment van portretteren 2,5 jaar.

Ton&Gino

2006

Portret van kunstschilder Ton Lindhout en zijn makker Gino.

Portret Bergerhof

2006

Touringcarbedrijf Bergerhof vervoerde de kunstwerken van InAntwoord bij de openbare wisseling op 2 april 2006 van Nuenen naar Mierlo. Als dank daarvoor dit portret van de Heer Bergerhof.

Carrier of the Unwritten Word

2006

Uit de serie Human Figures Frozen. Carrier of the Unwritten Word. Gebaseerd op een ontmoeting in Antwerpen. Op de Vrijdagmarkt vind wekelijks een rommelmarkt plaats. De Carrier trof ik daar aan vol trots zijn nieuwe aanwinst koesterend.

Green Girl

2006

Uit de serie Human Figures Frozen. GreenGirl. Gebaseerd op een ontmoeting in Antwerpen met een 'reizigster voor een stoplicht'.

Working Class Heroes 1

2006

Uit de serie Human Figures Frozen is dit een werk ontstaan uit een ontmoeting met een dakloze in Antwerpen. Ik was daar in het kader van het project InAntwoord.

Portret Franck

2006

Portret van vriend en oudbuurman Franck Oosterbaan - Almere.